Scroll Top

De Stichting van de Arbeid is positief over het initiatief in het wetsvoorstel om ervoor te zorgen dat bijstandsgerechtigden beter in beeld komen bij gemeenten door na de bijstandsaanvraag een eerste contact te hebben en tot wederzijdse afspraken te komen met het doel dat mensen zoveel mogelijk maatschappelijk participeren en economisch zelfstandig worden

De Stichting benadrukt dat zowel de frequentie van de contacten als de dienstverlening en ondersteuning gebaseerd moeten zijn op maatwerk. De afspraken zouden een wederkerig karakter moeten hebben zodat de bijstandsgerechtigde enerzijds meewerkt hieraan en anderzijds de gemeente moet kunnen houden aan de afspraken over de toegezegde dienstverlening en voorzieningen

Talentmatch is opgezet rondom dit principe en heeft ook de functionaliteit de mensen te ondersteunen die geen uitkering ontvangen. Zo brengt Talentmatch inwoners en werkgevers dichter bij elkaar.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.